Velkommen til Bornholm Puppet Festival. Her på siden kan du finde spændende artikler og information om teater og scenekunst generelt. Men hvad er scenekunst og teater egentlig? Det er et af de spørgsmål, der umiddelbart virker simpelt at besvare, men teaterkunsten er flere tusinde år gammel, og praktisk talt hvert land og kultur har forskellige traditioner.

I den vestlige verden er teater og scenekunst inspireret af det tidlige græske teater, og og siden hen det italienske commedia dell´arte. Det har vi skrevet lidt om her på siden. Vil du gerne vil læse mere om commedia dell´arte, så findes det mere uddybende på denne side på dansk. I dag har teaterscenen mange kilder til inspiration, og den udvikler sig konstant.

For at svare på spørgsmålet om, hvad teater egentlig er, kan vi starte med at sige, hvad teater gør ved os. Det underholder og bringer glæde, måske endda sorger, men vigtigst at alt er teater en helt central del af det at dele en oplevelse med andre. Teater er dermed en måde at opleve verden på og fortolke den sammen med andre. Selv hvis vi går alene i teateret kræver det mennesker omkring os, for at vi oplever teateret komme til live.

Vi håber, at vi med denne side kan kaste lidt mere lys over nogle af de former for teater, som er allermest populære eller kendte, men også give et indblik i det, der foregår uden for scenen. For eksempel det at være publikum. Vi ser også på nogle af de helt store teaterstykker, der er blevet opført gennem tiden uanset genre.